Wie ben ik?

Mijn naam is Femke Middelhoff en ik ben sinds 2002 werkzaam als fysiotherapeute. In 2007 heb ik de vierjarige opleiding tot Manuele therapeut (specialist van de nek, boven- en lage rug) afgerond aan het SOMT in Amersfoort, gevolgd door een Master in de Manuele therapie in 2013. Manuele therapie is een verdieping en specialisatie van het vak fysiotherapie. Het geeft mij meer kennis, vaardigheid en wetenschappelijke onderbouwing voor zowel diagnosestelling als effectieve behandeling van klachten.

Daarnaast heb ik een interne opleiding gevolgd tot arbocuratieve fysiotherapeute en ben daardoor gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met werkgerelateerde klachten, bijvoorbeeld RSI, (tegenwoordig heet dit KANS: klachten aan de arm, nek en/of schouder). Door deze specialisatie heb ik ruime ervaring opgedaan in het aanpassen van werkplekken aan een betere houding- en of beweging.

Ik ben altijd gefascineerd geweest in het functioneren van mensen, niet alleen fysiek maar ook in mentaal opzicht. Als net afgestudeerd fysiotherapeute heb ik een periode in een ziekenhuis in Ghana gewerkt, waar ik veel geleerd heb over de waarde die een gezondheidszorger kan hebben voor mensen ook wanneer middelen beperkt zijn. Mijn fascinatie voor mensen inspireerde me ook een jaar Humanistiek te studeren aan de Universiteit van Utrecht. Hier heb ik vooral mijn blik op de huidige tijd kunnen aanscherpen: we leven in een keuze maatschappij waarin er enorme druk ligt op onze professionele carrières, persoonlijke relaties, fysieke gezondheid, en zelfs het gelukkig moeten zijn, dit alles heeft invloed op ons lichaam, onze innerlijke rust en daadwerkelijke gevoel van geluk. Ik ben er van overtuigd dat de training mindfulness en dit toe te passen ons beter in staat stelt om te gaan met de wereld waarin we leven. Na een specialisatie als mindful fysiotherapeut bied ik daarom mindfulness trainingen aan, zowel binnen de fysiotherapie als in particuliere setting.

In mijn dagelijkse leven ben ik een fanatiek roeister en ben binnen de Koninklijke Roei en Zeil vereniging Het Spaarne vast aanspreekpunt voor klachten aan de spieren en/of gewrichten.

 

Beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging voor Manuele therapie (NVMT)