Werkwijze

Soms krijgen we een blessure: we overbelasten een schouder, verdraaien onze rug, of worden wakker met een stijve nek. Wanneer blessures niet vanzelf herstellen, bent u bij de manuele therapeut en of fysiotherapeut aan het juiste adres. Ik neem samen met u de tijd om uw klacht in kaart te brengen, oorzaken te onderzoeken en de juiste behandeling in samenspraak met u uit te voeren. In veel gevallen kan de klacht effectief en vaak snel verholpen worden. 

Fysieke klachten hebben soms ook complexere oorzaken, waardoor een manipulatie, een massage, of oefeningen niet alleen zullen volstaan om de klachten te verminderen. Soms houden klachten ook verband met een ervaring van stress, emotionele factoren, en denkpatronen. Wanneer deze factoren een duidelijke rol spelen kan mindfulness training een uitkomst bieden. Deze training is zeer effectief gebleken in het reduceren en de wijze van omgaan met pijn, stress, angsten en bepaalde spanningen.

Ik herken wanneer een klacht snel en effectief middels een fysiotherapeutische of manuele behandeling verholpen kan worden, en wanneer een klacht een bredere en persoonlijkere benadering vereist, zodat iedereen ‘zorg op maat’ kan verwachten.

Fysioplus Middelhoff Haarlem is een onderdeel van de praktijk Rijksstraatweg. Binnen deze praktijk werk ik samen indien nodig en gewenst met collega’s fysiotherapie, oefentherapie/mensendieck, ergotherapie, osteopathie, mesologie, coaching en psychologie (www.praktijkrijksstraatweg.nl). Daarnaast werk ik binnen Haarlem nauw samen met diverse artsen en specialisten.